In PSD apele nu se linistesc, desi toti liderii vorbesc despre nevoia de coerenta si unitate. Am impresia ca toata lumea se bate cu toata lumea, cel putin asta reiese din presa. Chiar daca ziaristii dau curs, uneori prea usor, unor speculatii si zvonuri, situatia din partid este extrem de tensionata.

Potrivit unor publicatii centrale, Mircea Geoana ar incerca sa destabilizeze cativa presedinti de organizatii, reprezentativi la nivel national, folosindu-se de lideri locali din esaloanele doi sau trei dornici sa-si tradeze seful. Personal, nu cred in aceasta informatie de presa pentru simplul fapt ca il consider pe Mircea Geoana un om inteligent. Numai un ageamiu politic poate crede, spre exemplu, ca un presedinte de organizatie puternic poate fi indepartat prin folosirea unor sifonari frustrati din oganizatie. Mai mult, cred ca daca haosul existent, in aceste zile, la varful partidului s-ar transfera in teritoriu, putem asista la o implozie in singurul partid de stanga din Romania.

Asa cum am scris in urma cu cateva zile, consider ca Mircea Geoana trebuie sa mearga pana la capat cu depunerea motiunii de cenzura, pentru ca altfel PSD risca sa mai piarda cateva procente la capitolul seriozitate.

Ar fi o  pierdere pentru Romania ca un partid cu o structura atat de puternica cum are PSD sa intre intr-un proces ireversibil de disolutie. Responsabilitatea pentru zestrea PSD, care e suficient de bogata, o au, insa, toti liderii, in frunte cu presedintele partidului.

Vio Bota