Dupa trecerea Patriarhului Teoctist la cele vesnice, s-a declansat urgia asupra Bisericii Ortodoxe Romane. Presa avida de senzational si-a intrat in rol si a inceput sa lanseze petarde peste petarde legate de viitorul conducator al BOR. Pe langa presa de trei lei din tara au intrat in scena si tot soiul de politicieni de doi bani, cu mintea plata si sufletul deja vandut.

Biserica Ortodoxa Romana este cea mai credibila institutie din tara, asta in ciuda unor nenorociti care sapa mereu la temelia ei, in ciuda presiunii formidabile exercitate de cultele neoprotestante, dar mai ales in ciuda secularizarii barbare prin care trece tara noastra.

Acum, aflam de la stiri, ca si CNSAS s-a pus pe treaba si vrea sa faca ordine in interiorul Bisericii, asta la chemarea unor ONG-uri, chipurile preocupate de bunul mers al ortodoxiei in Romania. Imi vine sa rad…fariseismul reinvie la noi sub forma „societatii civile”. As fi curios cati dintre semnatarii adresei catre CNSAS sunt ortodocsi practicanti. Dar mai ales cati folosesc termenul „ortodoxism” (care e un nonsens) in loc de „ortodoxie”.

Sunt de acord ca multe fete bisericesti au calcat stramb, ca multi preoti sunt departe de modelul Mantuitorului Hristos, insa nu voi accepta niciodata ideea ca fundatii si organizatii finantate din banii unor neortodocsi vor sa faca ordine in Biserica Ortodoxa Romana.

Toate guvernele de dupa ’90 au fost preocupate de privatizare, sub sloganul „binelui colectiv”, reusind sa vanda toata averea acestui popor amarat. Sper sa nu privatizam si BISERICA!

Vio Bota