Am senzatia ca ramanem fara valori, in tara asta. Mizeria, prostia, diletantismul si prostul-gust care invadeaza spatiul public autohton parca determina disparitia oamenilor valorosi din Romania.

La televizor, cu foarte putine exceptii, au acces mitocanii (din politica, afaceri, sport, etc), smenarii, manelistii, tipesele imbracate sumar -o adevarata fauna.

Imi amintesc ca, in urma cu ceva ani, pe cand lucram la o institutie de presa cu patronat strain, mi s-a cerut, la o sedinta de sumar, sa caut subiecte de tip senzationalist, de genul „oameni care au vazut ozn-uri”. Pentru moment, am ramas blocat, insa, mi-am dat seama ca se vorbea la modul cel mai serios si ca presa a inceput, usor, sa o ia razna. Sigur ca si in cazul presei scrise, dar mai ales in situatia televiziunilor motivul invocat de actionariat suna cam asa: „Asta vor oamenii…”. Afirmatia este partial valabila si de aceea eu cred ca se impune declansarea unor campanii prin care cetatenii care au mai ramas lucizi in aceasta tara sa ceara institutiilor sa impuna un minim de decenta, cel putin in cazul posturilor tv.

Apropo, mai avem CNA ?

Promovarea excesiva a nonvalorilor din toate domeniile nu face altceva decat sa starneasca in acest popor, nu foarte luminat, tot ce poate fi mai rau, asa ca, sincer, incep sa ma ingrijorez in legatura cu viitorul nostru, dar mai ales al copiilor nostri.

Vio Bota

P.S. In timp ce scriu, pe  zeroTV, muza lui CVT se razboieste cu mama sa…